Thursday, January 15, 2009

Fredrik Malm, Gaza och falsk naivitet

Om kartan inte stämmer överens med verkligheten, då måste det vara fel på verkligheten. Fredrik Malm, ordförande i Samfundet Sverige-Israels Stockholmsavdelning och riksdagsledamot för Folkpartiet, uttalar sig som följande om situationen i Gaza:
-Jag tvivlar på att Israel bombar annat än militära anläggningar.
(källa nyheter24.se)

Också en dos verklighet: "Stridsvagnar skjuter mot höghus i centrum", Mer än 1,000 palestinier har dött, "Jag är så rädd", "Minst 16 dödadesinklusive en 13-årig pojke.", "Gaza är en medicinsk mardröm", "Nu har över 1 000 dött i Gaza", "Nya flygangrepp i natt", FNs högkvarter i Gaza står i brand, "FN-kontor i brand"

3 comments:

 1. "-Jag tvivlar på att Israel bombar annat än militära anläggningar."

  "I Gaza stad inträffade på förmiddagen en explosion i ett hus där den brittiska nyhetsbyrån Reuters och flera andra medieföretag har sina kontor. Två journalister uppges ha skadats och byggnaden har evakuerats." www.sr.se

  7 ambulanser från röda korset. www.redcross.se

  3 sjukhusbussar från Danmark

  Universitetet

  FN-skola

  svenska kyrkans sjukhusklinik för gravida

  Norsk hjälpbil förstörd av israelisk robot:
  Norsk Folkehjelps generalsekreterare Petter Eide hävdar att angreppet inte var ett misstag, eftersom det inte fanns något militärt mål i närheten. Ingen människa skadades.www.sr.se

  .....Samtidigt fortsätter Israel att hålla utländska journalister borta från Gaza vilket gör det svårt att rapportera om kriget. www.sr.se

  Att använda fosfor, bomba sjukhus, skolor och ambulanser är en krigsförbrytelse.

  //"Israel bryter mot internationell rätt"

  Det är ingen tvekan om att Israel har begått brott under Gazakriget. Det sa på onsdagen tio israeliska människorättsgrupper på en gemensam presskonferens. Alla betonade dock problemen med att verifiera uppgifter inifrån den stängda Gazaremsan.

  Advokaten Michael Sfard
  Folkrättsexpert kritiserar Israel hårt (7 jan)
  Ban Ki-moon vädjar om vapenvila i Gaza

  – Att bomba parlamentet, utbildningsdepartementet, elektricitetsverk och bränsledepåer är utan tveckan brott mot internationell rätt, säger den unge israeliske advokaten Michael Sfard. Dessa krigshandlingar är sådana som vi kan verifiera, de Israel har tagit på sig. Det stora problemet är alla vittnesuppgifter som inte kan bekräftas.

  – Jag är advokat, säger Michael Sfard, jag rör mig med fakta, och kan inte utan bevis hävda att Israel har begått krigsförbrytelser, men uppgifterna inifrån Gaza är mycket oroande med beskjutna ambulanser, dödade civila och brännskador från fosforbomber.

  Bland de organisationer som framträdde fanns Läkare för mänskliga rättigheter, organisationen Btselem och Amnesty.

  Det är tillåtet i krig att använda fosfor för att skapa rökridåer, men inte som vapen bland civila och jag frågar Michael Sfard om Israel kan ha använt fosfor på ett lagligt sätt i Gaza.

  – Nej. Gaza är ett tättbefolkat område och dessa typer av vapen är helt förbjudna i områden där civila och soldater befinner sig mycket nära varandra.

  Psarit Mikhaeli från människorsättsgruppen Btselem berättar om en 50-årig kvinna som sköts ihjäl utanför sitt hem trots att hon stod på trappen och viftade med ett stort vitt lakan:

  – Återigen har vi inga bevis för detta, säger Psarit, som också ser med stor oro på att journalister inte kommer in i Gaza eftersom erfarenheter från alla tidigare konflikter visar att övergrepp minskar när journalister finns på plats.

  Advokaten Michael Sfard är också chockad över nedfrätningen av Israels moraliska sensibilitet. Vilket annat land i världen kan döda så många kvinnor och barn utan att allmänheten reagerar.

  – Vi har bevittnat en moralisk nedfrätning som har nått sin absoluta topp under det här kriget, säger Michael Sfard. www.sr.se//

  http://jinge.se/allmnt/bevis-for-israels-krigsforbrytelser-otacka-bilder.htm

  ReplyDelete
 2. Israel har en historia av brutalitet mot palestinska civila.

  I attacken mot Jenin 2002 finns det flera dokumenterade fall av oprovocerad meningslös förstörelse och även rena avrättningar av civila.

  Idag anklagas Hamas för att "gömma" sig bland civila. Israeliska soldater använde i Jenin civila palestinier som mänskliga sköldar, inklusive barn.

  Dokumenterat och rapporterat av människorättsorganisationen Human Rights Watch. (se www.hrw.org)

  I flera år har de raserat oskyuldiga människors hus och olivlundar och deras möjlighet till inkomster, gjort det omöjligt att leva i palestinska territorier genom checkpoints, murar och blockader. Så sent som i Februari-Mars attackerade man Gaza med 107 döda som resultat, de flesta civila.

  Detta som ett svar på 1 död israel. Inga självmordsattentat har genomförts på flera år. Och då har vi ännu inte räknat in offren för offensiven mot Libanon 2006.

  Detta är israeliska arméns riktiga ansikte.

  ReplyDelete