Monday, March 16, 2009

SD i Forshaga föreslår vänortssamarbete med Israel

länk till pressmedelande här.

Notera passusen "Ett vänortsavtal innebär också att det blir lättare att förmedla förståelse, kunskap och kännedom om människorna som förvägras rätten till sitt eget land,...". Vem är det som förvägras rätten till sitt eget land? Israel är, mig veterligen, en självständig stat och medlem i FN. De palestinska områdena (Västbanken, Gaza och östra Jerusalem) är efter 41 år fortfarande under ockupation. Hur resonerade man när man tog fram den texten egentligen?

Se också, liknande initiativ från SD i Malmö
Bloggat: Emil Berg, Röde Condoren

----

Bonusfeature, Sverigedemokratisk kommunpolitiker uttalar sig om judar i Växjö kommunfullmäktige. Måste kännas betryggande för Samfundet Sverige-Israel, Svensk Israel-Information och SKMA att de kan räkna med SD som sina allierade.

2 comments:

 1. Alltså. SD var fan nazister för lite mer än 10 år sedan. Bara några år sedan de förbjöd nazistuniformer på sina möten.
  Klart de fortfarande är antisemiter då.
  Deras Israelstöd är bara för att försöka visa att de minsann inte är nazister längre.
  Och såklart saknar de all kunskap i konflikten.

  Det är för övrigt uppenbart att de bara tagit vänsterpartiets motioner och ändrat "Palestina" mot "Israel".

  Jävla idioter!

  PS: Tack för att du länkar till min video förresten :)

  ReplyDelete
 2. det tål att tänkas på. SDs 180-graderssväng i synen på Israel för några år sedan kan kanske förklaras på två olika sätt:

  - Omvändelse under galgen, stödet till Israel ett bondeoffer för att bevisa sin icke-nazistighet

  - Genuint hat mot araber/muslimer, och fiendens-fiende-är-min-vän-resonemang.

  Personligen tror jag båda elementen finns med i SDs idéutveckling, men det är inte glasklart hur de samspelar idag. Uppenbart att inte hela partiet är icke-antisemitiskt dock, det finns youtube-klipp på detta. Jag lägger till videon i bloggposten ovan som bonusfeature.

  ReplyDelete