Wednesday, April 22, 2009

Iranbråket som avledningsmanöver?

En liten textsnutt från SvD nedan, som kanske kan förklara varför USA och EU-länderna valde att skapa kalabalik på rasismkonferensen i Genève. Kanske användes Israelfrågan som en pretext att sänka konferensens värdighet som helhet. Nåväl, här är textsnutten;
Alla är inte lika entusiastiska. Antoine Madelin, chef vid paraplyorganet för 155 människorättsgrupper (FIDH) pekar på några svagheter.

- Dokumentet är under våra förväntningar. Kompensation för slaveri och kolonisation togs bort efter stark opposition från västländerna, och romer samt migrationsarbetare ges inte väntat skydd mot diskriminering. Dessutom är varken Israel eller USA med, länder som bidrar till problemen med diskriminering, säger Antoine Madelin till SvD på tisdagskvällen.

Rasistkonferensens [sic!] dokument är inte bindande. Madelin ifrågasätter hur mycket det verkligen kommer att tillämpas av länder för att minska rasism.

- Rasism och främlingsfientlighet ökar i världen, förstärkt av den ekonomiska krisen. Det är tveksamt om ett FN-dokument som detta kan vända denna trend, säger Madelin.


SvD-artikeln har också med en liten passus om att felaktiga uppgifter spreds om Ahmadinejads tal. Över hela världen kablades nyheten ut att Ahmadinejad hade förnekat Förintelsen, när han istället gjort en direkt referens till Förintelsen. Damned if you do, damned if you don't. SvD skriver;
Fel! President Ahmadinejad kallade inte Förintelsen ”tvivelaktig” som översättare från farsi till engelska skrev på måndagen. Irans president sade att ”frågan om Förintelsen missbrukas”. FN gick ut med rättelsen igår.


Bloggat: Radar, Esbati, Palestinagrupperna, Palestina
Nyhetslänkar: 1, 2, 3

No comments:

Post a Comment