Sunday, September 20, 2009

Svensk politik, vecka 38

*Den 17e september går KD-ledaren Göran Hägglund ut och hävdar att det offentliga livet i Sverige styrs av kulturvänsterelit, som förtrycker 'verklighetens folk'.
*Samma dag deklarerar Anna Anka, som förefaller ha befunnit sig i en kryofrys sedan 1930-talet, att hon vill bli KD-politiker och välkomnas av partiets partisekreterare.
*För att ytterligare förstärka intrycket att KD är partiet för 'verklighetens folk', går en äldre herre (som förefaller ha spenderat ännu längre tid i kryofrysen än fru Anka) från KDs Riksdagsgrupp ut och basurerar att bristande respekt för Hans Majestät Konungen och kungsången är det reella samhällsproblemet vi har framför oss.

Att 4%-spärren hänger som ett Damoklessvärd över KD-ledningen torde vara uppenbart i nuläget. Dock kommer nog Hägglunds tafatta försök ta till högerpopulistiska brösttoner inte lyckats. Norge har Fremskrittspartiet vunnit mark genom att spela på antietablissemangskänslor. Men högerpopulistisk retorik ger knappast något resultat utan att kombineras med högerpopulistisk politik. Men kanske har KDU-högern något kort i rockärmen för hur Göran Hägglund ska kunna bli Sveriges Carl I Hagen?

No comments:

Post a Comment