Wednesday, July 15, 2009

Gilbert: Israel angrep civila

Från norska TV2, läs hela artikeln där

"- Dette kommer ikke overraskende på meg. Soldatene i Breaking the Silence fortjener ros. De tar en enorm personlig risiko ved å fortelle om dette. Samtidig viser det at det er splittelse i det israelske folket, og at ikke alle støtter overgrepene som ble gjort på Gazastripen, sier legen Mads Gilbert som jobbet på Shifa-sykehuset på Gazastripen under krigen.

- Materialet i rapporten fra Breaking the Silence og Amnesty-rapporten bekrefter det vi sa den gang, at Israels angrep var rettet mot sivile. Vi har tidligere sagt at mellom 80 og 90 prosent av dem som kom inn på Shifa-sykehuset var sivile. Angrepene var av ekstrem brutalitet. Vi var vitne til enkelthendelser hvor kvinner og barn var blitt drept i rene massakrer, sier Gilbert.

Gilbert mener Israels president Shimon Perez selv langt på vei har innrømmet at angrepene var rettet mot sivile.

- Perez sa til Jerusalem Post 14. januar at 90 prosent av bombene traff der de skulle. Når så mange sivile blir drept i angrep hvor de har truffet 90 prosent av målene, viser det bare at det var de sivile, også kvinner og barn, som var målet for angrepet, sier han.

Gilbert mener bevisene er klare på at Israel har begått krigsforbrytelser, og at regjeringen som styrte under krigen bør stilles for krigsforbryterdomstolen Haag. Spesielt gjelder dette statsminister Ehud Barak og forsvarsminister Tzipi Livni.

- Dette var en straffeekspedisjon der soldatene gikk løs på sivile, noe som selvfølgelig er strengt ulovlig. Det gjør dem til krigsforbrytere i henhold til Geneve-konvensjonen."


Artikel i ETC
Dagen, VL
Bloggat: Esbati

No comments:

Post a Comment